Zelená polévka minestrone s uzeným telecím masem
Kategorie: Polévky
Autor: wencek

Suroviny
- rozmarýnová větvička 1 ks
- mořská sůl 1 špetka
- Knorr Bohatý bujón Kuřecí 4 kalíšky 1 ks
- telecí svíčková 1 ks
- tymiánová větvička 2 ks
- olivový olej 80 ml
- zelený hrášek 80 g
- plátek chleba 2 plátek
- černý čaj 2 balíček
- špenát 200 g
- černé olivy 50 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Telecí svíčkovou zbavte blan. Jemně osolte a osmažte ze všech stran. Zelený hrášek odstavte, aby získal pokojovou teplotu.
Olivy posekejte, vložte do trouby rozehřáté na 160 stupňů na 20 minut, aby oschly. Poté je dejte do mixéru a rozmixujte s nadrobeným chlebem. Musí vzniknout černé drobení.
Vložte do rendlíku listy bylinek a listy čaje. Nad bylinky postavte pařáček. Dej na něj osmažené maso, přikryjte je a začněte ohřívat. Až uvidíte první páru, sundejte rendlík z plotny a odstavte (pořád s pokličkou) na 10 minut. Potom vyndejte maso a obalte je v drobení.
Uvařte 500 ml vody a přidejte k ní jeden kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Horký bujón rozmixujte se špenátem, aby získal zelenou barvu. Přeceďte skrz síto a bujón opět rozmixujte, aby byl lehce zpěněný.
Zelený hrášek jemně oloupejte a ohřejte na olivovém oleji. Vše dochuťte.
Olivy posekejte, vložte do trouby rozehřáté na 160 stupňů na 20 minut, aby oschly. Poté je dejte do mixéru a rozmixujte s nadrobeným chlebem. Musí vzniknout černé drobení.
Vložte do rendlíku listy bylinek a listy čaje. Nad bylinky postavte pařáček. Dej na něj osmažené maso, přikryjte je a začněte ohřívat. Až uvidíte první páru, sundejte rendlík z plotny a odstavte (pořád s pokličkou) na 10 minut. Potom vyndejte maso a obalte je v drobení.
Uvařte 500 ml vody a přidejte k ní jeden kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Horký bujón rozmixujte se špenátem, aby získal zelenou barvu. Přeceďte skrz síto a bujón opět rozmixujte, aby byl lehce zpěněný.
Zelený hrášek jemně oloupejte a ohřejte na olivovém oleji. Vše dochuťte.
Podobné recepty
- » Zelená hrášková polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jarní zelená polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zelená hrášková polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zelená omáčka k fondue
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jarní zelená smažená rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307993) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy