Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

Kategorie: Polévky

Autor:

Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Máslo 50 g
  • Velké sladké bílé cibule, nahrubo nasekané 2 ks
  • Řapíky celeru, drobně nakrájené 2 ks
  • Česnek, jemně nakrájený 2 stroužek
  • Mleté chilli koření 1 špetka
  • Zeleninový vývar 1 kostka
  • Nitky šafránu 1 špetka
  • Uzená ryba filátka z kůží 450 g
  • Moučné brambory, oloupané a nakrájené na kostky 250 g
  • Středně velký květák, rozebraný na růžičky 1 ks
  • Nasekaný čerstvý koriandr 1 hrst

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Máslo dejte do velkého silnostěnného hrnce a na mírném plameni rozpusťte. Vsypte cibuli, celer i česnek a za občasného promíchání smažte asi deset minut – zelenina by neměla chytit barvu. Poprašte chilli a smažte ještě minutu.

2. V jiném hrnci uveďte do varu dva litry vody, přidejte bujon v kostce a rozpusťte. Posypte šafránem, snižte teplotu tak, aby vývar jen jemně vřel, a přidejte do něj rybu. Povařte tři minuty, pak rybu vyjměte a uchovejte stejně jako vývar.

3. Do hrnce se zeleninou přidejte brambory, promíchejte, zalijte šafránovým vývarem, uveďte do nepříliš prudkého varu a napůl zakryté pokličkou deset minut povařte. Vsypte květák, osolte a opepřete, povařte zhruba dvacet minut, až je všechno úplně měkké. Pak polévku částečně nebo úplně rozmixujte.

4. Vraťte do hrnce a znovu uveďte do mírného varu. Z ryby stáhněte kůži, vidličkou maso rozdělte na jednotlivé dílky a zkontrolujte, jestli v nich nejsou malé kosti. Spolu s koriandrem přidejte do polévky, podle chuti ji dokořeňte a podávejte velmi horkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist