Květáková polévka s pečeným česnekem

Kategorie: Polévky

Autor:

Květáková polévka s pečeným česnekem

Suroviny

Porce: 8 + –
  • Palice česneku, vršky odříznuté 2 ks
  • Sůl - dle chuti 1 lžička
  • Čerstvě mletý pepř - dle chuti 3 špetka
  • Olivový extra panenský olej 50 ml
  • Bílá cibule, nakrájená najemno 1.5 ks
  • Středně velké květáky nakrájené najemno 2 ks
  • Větvičky čerstvého tymiánu svázané 4 ks
  • Nasekaný tymián 1 lžíce
  • Suché bílé víno 125 ml
  • Kuřecí vývar 750 ml
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Jemně strouhaný parmazán 125 g
  • Parmazán na ozdobu 3 lžíce
  • Petržel, najemno nakrájená 1 lžíce

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Česnekové palice položte na kousky alobalu. Osolte je, opepřete a zastříkněte olivovým olejem, pevně zabalte, položte na plech a dejte je na hodinu péct. Měkký česnek vyndejte z trouby a po vychladnutí vymáčkněte stroužky. Dejte zatím stranou a zesilte troubu na 200 °C.

2 Ve velkém hrnci rozehřejte polovinu oleje. Doměkka osmahněte cibuli, osolte, opepřete a vmíchejte nakrájený květák, svázaný tymián a víno. Zprudka povařte, aby se víno svařilo na polovinu. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zakryté vařte 15 minut. Odkryté pak povařte ještě dalších 10 minut doměkka. Vyndejte z polévky tymián, vmíchejte smetanu a 125 g parmazánu.

3 Osolte a opepřete, vmíchejte česnek a rozmixujte dohladka. Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, zřeďte ji vývarem nebo smetanou. Zbývající olej rozpalte v hrnci, přidejte květákové růžičky a míchejte, dokud nezhnědnou. Osolte a opepřete. Vložte do trouby a pečte asi 10 minut doměkka. Vmíchejte tymián, petržel a zbytek parmazánu, na talířích ozdobte pečeným květákem a zakápněte olivovým olejem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist