Zapečená česnečka se sýrem & vínem

Kategorie: Polévky

Autor:

Zapečená česnečka se sýrem & vínem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Křupavý bílý chleba 200 g
  • Česnek, oloupaný a rozpůlený 4 stroužek
  • Hovězí vývar, nejlépe domácí 1 l
  • Suché bílé víno 150 ml
  • Tymián 3 snítka
  • Sýr fontina, hrubě nastrouhaný 100 g
  • Ementál, hrubě nastrouhaný 100 g
  • Parmazán, jemně nastrouhaný 50 g
  • Sůl - dle chuti 2 špetka
  • Čerstvě mletý pepř - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Rozpalte troubu na 180 °C. Potřete oschlé plátky chleba z obou stran zhruba polovinou česneku a odložte je stranou. V hrnci nechte přejít varem vývar, víno a tymián a podle potřeby ho dochuťte solí a pepřem.

2 Zbylým česnekem vytřete vnitřek kastrolu vhodného do trouby a vyložte ho vrstvami chleba a sýra. Vrstvení zakončete sýrem. Obsah hrnce přelijte ochuceným horkým vývarem a kastrol vložte do rozpálené trouby. Pečte 30–40 minut, dokud se sýr neroztaví a chléb na povrchu nezezlátne. Během pečení občas lehce zatlačte chléb do vývaru, aby se povrch nespálil dříve, než se sýr roztaví.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist