Zelňačka se šťouchanými bramborami

Kategorie: Polévky

Autor:

Zelňačka se šťouchanými bramborami

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Špek 80 g
  • Klobása 1 ks
  • Sádlo 1 lžíce
  • Větší cibule, nakrájené nadrobno 2 ks
  • Hladká mouka 2 lžíce
  • Sladká mletá paprika 1 lžíce
  • Kyselé zelí, slité 500 g
  • Bobkové listy 2 ks
  • Kousek čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené nadrobno 1 ks
  • Muškátový květ 1 špetka
  • Sůl dle chuti 2 špetka
  • Čerstvě mletý pepř 2 špetka
  • Na šťouchané brambory
  • Středně velké brambory 8 ks
  • Menší cibule 2 ks
  • Máslo 50 g
  • Hladkolistá petrželka, nasekaná 1 hrst
  • Sůl dle chuti 2 špetka
  • Čerstvě mletý pepř dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Špek a polovinu klobásy nakrájejte na kostičky, vhoďte do pánve s rozehřátým sádlem a opékejte. Přidejte sádlo, vhoďte cibuli a na mírném plameni ji nechte změknout a zezlátnout. Přisypte mouku a promíchejte; přidejte papriku, sůl, pepř, chilli papričku, bobkový list, muškátový květ a zelí a zalijte 1–1,5 litrem vody. Na středním plameni nechte půl hodiny vařit.

2 Polévku podle potřeby dochuťte nálevem ze zelí či vinným octem, solí a pepřem; naředit ji můžete nálevem nebo vodou.

3 Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Mezitím si nakrájejte cibulku najemno a pomalu na středním plameni ji opečte na másle do zlatohněda. Brambory slijte, vsypte k nim cibulku, většinu nasekané petrželky, osolte, opepřete a rozšťouchejte je.

4 Zbylou klobásu nakrájejte na kolečka a opečte ji na pánvi. Polévku rozdělte do talířů, navrch dejte brambory a vše dozdobte klobásou a zbylou petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist