Gazpacho
Kategorie: Polévky
Autor: adminrecepty

Suroviny
- Rajče 600 g
- Šalotka 2 ks
- Paprika žlutá 1 ks
- Okurka salátová 1 ks
- Česnek 2 stroužek
- Olivový olej 4 lžička
- Vinný ocet červený 1 lžíce
- Červené víno suché 1 dl
- Sůl 1 špetka
- Cukr 1 lžíce
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Worcesterská omáčka 2 kapka
- Příloha - opečené tousty:
- Toustový chléb bílý 4 plátek
- Olivový olej 1 lžíce
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Snadné
Určen pro: Vegetariáni
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Zařazení: Oběd
Země: Španělsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Zralá rajčata nožem nařízneme na špičce do kříže a necháme 1-2 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté je vyjmeme z vody.
Vložíme do mísy s vodou a ledem. Rajčata se prudkou změnou teploty sloupávat.
Poté je vyjmeme a dooloupeme.
Oloupeme šalotky, salátovou okurku,z paprik vyjmeme jadřinec a oloupáme česnek. Vše i s rajčaty vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno.
Směs dochuťíme solí, cukrem dle chuti a čerstvě mletým černým pepřem a můžeme dochutit pár kapkami worcesterské omáčky.
Směs vložíme do mísy a dáme minimálně na hodinu vychladit do lednice.
PŘED PODÁVÁNÍM SI PŘIPRAVÍME OPEČENÉ TOUSTY:
Troubu předehřejeme na 200°C a každý toust překrojíme na 2 trojúhelníky, které jemně pokapeme olivovým olejem a opečeme dozlatova.
Polévku vyjmeme z lednice a naservírujeme na talíře. Podáváme s tousty a na hladiny polévek dáme po lžičce ollivového oleje.
Vložíme do mísy s vodou a ledem. Rajčata se prudkou změnou teploty sloupávat.
Poté je vyjmeme a dooloupeme.
Oloupeme šalotky, salátovou okurku,z paprik vyjmeme jadřinec a oloupáme česnek. Vše i s rajčaty vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno.
Směs dochuťíme solí, cukrem dle chuti a čerstvě mletým černým pepřem a můžeme dochutit pár kapkami worcesterské omáčky.
Směs vložíme do mísy a dáme minimálně na hodinu vychladit do lednice.
PŘED PODÁVÁNÍM SI PŘIPRAVÍME OPEČENÉ TOUSTY:
Troubu předehřejeme na 200°C a každý toust překrojíme na 2 trojúhelníky, které jemně pokapeme olivovým olejem a opečeme dozlatova.
Polévku vyjmeme z lednice a naservírujeme na talíře. Podáváme s tousty a na hladiny polévek dáme po lžičce ollivového oleje.
Podobné recepty
- » Gazpacho
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Gazpacho - rajský krém
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní gazpacho
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Gazpacho III.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Gazpacho
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Španělské gazpacho
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy