Florentická dršťková polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Florentická dršťková polévka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • předveřené dršťky 500 g
  • řapikatý celer a mrkev 150 g
  • nastrouhaný parmazán 120 g
  • mléko 2 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • nakládané rajčata 1 plechovka
  • víno 250 ml
  • česnek 2 stroužek
  • cibule 2 ks
  • bobkový list 1 ks

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Dobře omyté dršťky zalijeme vodou, přidáme sůl a povaříme asi 15 minut, pak vodu slijeme, nalijeme novou, osolíme, přidáme jednu cibuli se zapíchnutými hřebíčky a vaříme asi 2 hodiny, až dršťky změknou
2. Měkké, důkladně okapané dršťky nakrájíme na tenké proužky, pak je ještě propláchneme pod studenou vodou a necháme důkladně oschnout
3. Očištěnou zeleninu, tedy řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na drobno
4. Lehce osmahneme oloupané stroužky česneku a bobkový list v hrnci s trochou oleje a máslem, přidáme zeleninu a po několika minutách i dršťky, zamícháme a veškerou tekutinu necháme zredukovat
5. Odstraníme česnek, přilijeme víno ​​a opět vaříme tak dlouho, až se tentokrát víno úplně odpaří
6. V této fázi přidáme do hrnce oloupaná rajčata bez nálevu, osolíme, okořeníme pepřem a necháme dršťkovou polévku vařit dalších 30-45 minut, občas vše promícháme a dle potřeby doléváme teplým vývarem.
7. Ke konci do polévky nasypeme nastrouhaný parmazán, ještě 5 minut povaříme a pak nejlépe ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist