Florentická dršťková polévka
Kategorie: Polévky
Autor: wencek

Suroviny
- předveřené dršťky 500 g
- řapikatý celer a mrkev 150 g
- nastrouhaný parmazán 120 g
- mléko 2 lžíce
- olej 1 lžíce
- nakládané rajčata 1 plechovka
- víno 250 ml
- česnek 2 stroužek
- cibule 2 ks
- bobkový list 1 ks
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Itálie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Dobře omyté dršťky zalijeme vodou, přidáme sůl a povaříme asi 15 minut, pak vodu slijeme, nalijeme novou, osolíme, přidáme jednu cibuli se zapíchnutými hřebíčky a vaříme asi 2 hodiny, až dršťky změknou
2. Měkké, důkladně okapané dršťky nakrájíme na tenké proužky, pak je ještě propláchneme pod studenou vodou a necháme důkladně oschnout
3. Očištěnou zeleninu, tedy řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na drobno
4. Lehce osmahneme oloupané stroužky česneku a bobkový list v hrnci s trochou oleje a máslem, přidáme zeleninu a po několika minutách i dršťky, zamícháme a veškerou tekutinu necháme zredukovat
5. Odstraníme česnek, přilijeme víno a opět vaříme tak dlouho, až se tentokrát víno úplně odpaří
6. V této fázi přidáme do hrnce oloupaná rajčata bez nálevu, osolíme, okořeníme pepřem a necháme dršťkovou polévku vařit dalších 30-45 minut, občas vše promícháme a dle potřeby doléváme teplým vývarem.
7. Ke konci do polévky nasypeme nastrouhaný parmazán, ještě 5 minut povaříme a pak nejlépe ihned podáváme.
2. Měkké, důkladně okapané dršťky nakrájíme na tenké proužky, pak je ještě propláchneme pod studenou vodou a necháme důkladně oschnout
3. Očištěnou zeleninu, tedy řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na drobno
4. Lehce osmahneme oloupané stroužky česneku a bobkový list v hrnci s trochou oleje a máslem, přidáme zeleninu a po několika minutách i dršťky, zamícháme a veškerou tekutinu necháme zredukovat
5. Odstraníme česnek, přilijeme víno a opět vaříme tak dlouho, až se tentokrát víno úplně odpaří
6. V této fázi přidáme do hrnce oloupaná rajčata bez nálevu, osolíme, okořeníme pepřem a necháme dršťkovou polévku vařit dalších 30-45 minut, občas vše promícháme a dle potřeby doléváme teplým vývarem.
7. Ke konci do polévky nasypeme nastrouhaný parmazán, ještě 5 minut povaříme a pak nejlépe ihned podáváme.
Podobné recepty
- » Dršťková polévka z bedel
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 71x) - » Hospodská dršťková polévka
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 33x) - » Dršťková polévka II.
(Hodnocení: 1.15 - hlasovalo 20x) - » Dršťková polévka
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 9x) - » Dršťková polévka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 3x) - » Dršťková polévka III.
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Dršťková z hlívy ústřičné
(Hodnocení: 1.63 - hlasovalo 8x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy