Bermudský rybí chowder
Kategorie: Polévky
Autor: Monyszek

Suroviny
- Rybí filet 400 g
- Rybí hlava 1 ks
- Slunečnicový olej 2 lžíce
- Cibule 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Řapíkatý celer 100 g
- Česnek 2 stroužek
- Brambora 1 ks
- Rajčatový protlak 100 g
- Červená paprika 1 ks
- Hladká mouka 1 lžíce
- Rajče 2 lžíce
- Sladká paprika 1 lžička
- Estragon 1 lžička
- Kari 1 lžička
- Majoránka 1 lžička
- Oregano 1 lžička
- Bobkový list 1 ks
- Sušený tymián 1 špetka
- Sůl dle chuti 2 špetka
- Pepř dle chuti 2 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Bermudy
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do litru horké vody vložíme rybí filety (a pokud máme po ruce, tak i rybí hlavu). Přivedeme k varu a necháme pomalu táhnout asi 10 minut. Potom maso vyndáme a stranou necháme vychladnout, případně odstraníme kosti (jestliže máme hlavu, tak veškeré maso obereme a přidáme k uvařeným filetům). Vývar scedíme skrze jemné sítko.
Cibuli oloupeme, mrkev oškrábeme a veškerou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na velmi jemné kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer a cibuli dozlatova. Přidáme oloupaný a nahrubo nasekaný česnek a restujeme další minutku na malém ohni.
Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, rajčatový protlak a papriku a restujeme ještě půl minuty.
Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme rybím vývarem. Přidáme veškeré koření a rybí maso společně s nahrubo nakrájenými rajčaty. Zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni táhnout alespoň 30 minut. Jestliže se během vaření vytvoří na povrchu pěna, odebereme ji lžící.
Hotovou polévku odstavíme, vyndáme bobkový list a rozmixujeme vše do kašovité konzistence. Polévku osolíme a opepříme dle chuti.
Cibuli oloupeme, mrkev oškrábeme a veškerou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na velmi jemné kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer a cibuli dozlatova. Přidáme oloupaný a nahrubo nasekaný česnek a restujeme další minutku na malém ohni.
Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, rajčatový protlak a papriku a restujeme ještě půl minuty.
Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme rybím vývarem. Přidáme veškeré koření a rybí maso společně s nahrubo nakrájenými rajčaty. Zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni táhnout alespoň 30 minut. Jestliže se během vaření vytvoří na povrchu pěna, odebereme ji lžící.
Hotovou polévku odstavíme, vyndáme bobkový list a rozmixujeme vše do kašovité konzistence. Polévku osolíme a opepříme dle chuti.
Podobné recepty
- » Bermudský banánový koláč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rybí karbanátky pečené v troubě
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 10x) - » Rychlý rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 14x) - » Rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Rybí salát z cejnů
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 22x) - » Domácí rybízové víno
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 11x) - » Rybízová šťáva za studena
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 12x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 984763) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 227963) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 212794) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 195198) - » Couračka
(Navštívilo: 149502) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 112948) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 105269)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy