Celerová polévka bílá

Kategorie: Polévky

Autor:

Celerová polévka bílá

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z másla mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný celer, sůl a polévku povaříme asi 25 minut. Pak ji zakapeme citrónovou šťávou, přidáme špetku jemně nastrouhané citrónové kůry a sekanou zelenou petrželku. Před podáváním do polévky zakvedláme smetanu se žloutkem. Po přidání smetany a žloutku polévku již jen prohřejeme. Podáváme s kostičkami žemle osmažené na tuku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist