Zapečený pórek se sýrem a uzeným

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Zapečený pórek se sýrem a uzeným

Suroviny

  • pórek 4 ks
  • máslo 1 lžíce
  • hladká mouka 0.5 lžíce
  • zeleninový vývar 150 ml
  • strouhaná gouda 150 g
  • smetana 100 ml
  • sůl a pepř 1 špetka
  • strouhaný muškátový oříšek 1 špetka
  • uzená krkovice 8 plátek
  • olej na vymazání formy 1 ks
  • bylinky na ozdobu 1 ks

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pórky podélně rozpůlíme a nakrájíme na délku zapékací formy.
V kastrolu rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji vývarem se smetanou a za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme 1/2 sýra, sůl, pepř a mušk. oříšek.
Vymazanou zapékací formu vyložíme 1/2 pórku a poklademe stočenými plátky krkovice. Navrch rozdělíme zbylý pórek, vše zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Zapékáme při 200 asi 25 minut. Zdobíme bylinkami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist