Rýžový nákyp s meruňkami II

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rýžový nákyp s meruňkami II

Suroviny

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V hrnci se silným dnem přivedem k varu 500 ml vody. Osolíme a vsypeme rýži. Při mírné teplotě vaříme, dokud není skoro měkká

K rýži přilijeme mléko a přidáme máslo. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Odstavíme ji, osladíme polovinou cukru a necháme částečně zchladnout.

Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábnemě dřeň a vmícháme do kaše. zapékací misku vymyžeme máslem. Troubu předehřejeme na 180.

U vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Pak do nich zapracujeme zbylý cukr. Šleháme dokud není sníh hodně pevný.

Žloutky vmícháme do rýžové kaše. Tuto směs promícháme se sněhem z bílků.

Do zapékací misky rozetřeme 1/2 kaše, rozložíme meruňky a zakryjeme zbylou kaší. Zapékáme 30 minut, nákyp pocukrujeme a přelijeme nálevem z kompotu.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist