Bavorské flíčky se zelím
Kategorie: Pokrmy
Autor: Monyszek

Suroviny
- FLÍČKY
- Celozrnná pšeničná mouka 150 g
- Sůl 1 špetka
- Vejce 1 ks
- Žloutky 3 ks
- Rostlinný olej 1 lžíce
- ZELÍ
- Bilé zelí 1 kg
- Oloupané jablko bez jádřince, nakrájené na kostky 1 ks
- Jablečný ocet 2 lžička
- Cibule 1 ks
- Česnek 3 stroužek
- Mouka 1 lžíce
- Zelená petrželka 1 svazek
- Máslo 200 g
- Kuřecí nebo zeleninový vývar 125 ml
- Kmín 0.5 lžíce
- Jalovec (bobulky) 4 ks
- Pepř 4 kulička
- Bobkový list svázaný v mušelínovém balíčku 1 ks
- Pepř a sůl (dle chuti) 1 špetka
- Cukr (dle chuti) 1 lžíce
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Německo
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z mouky, trochy soli, vejce, žloutků a oleje zaděláme na těsto. přendáme ho na vál a vypracujeme ho v hladké, vláčné těsto. Je-li nutné. pžidáme trochu kapek vlažné vody. Vrátíme tšsto do mísy, pžikryjeme ho a necháme odpočinout.
Očistíme hlávku zelí a nakrájíme ho na nudličky. Oloupeme cibuli a česneky a nakrájíme na drobno. Omytou, osušenou petrželku posekáme.
Těsto přendáme na vál a vyválíme z něj plecku asi 3mm silnou a nakrájíme na čtverečky, asi 2×2cm. Necháme je zaschnout .
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli a česnek, zaprášíme moukou a trochu osmažíme. Potom přidáme zelí, jablko, ocet, polovinu petrželky, kmín, cukr, balíček s kořením a podlijeme vývarem. Vaříme nepřikryté po 2min. Přikryjeme a za občasného míchání podusíme na mírném ohni asi 7–8min., až je zelí měkké. Vyjmeme balíček s kořením a zelí dochutíme solí, pepřem, cukrem nebo octem podle chuti.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, osolíme ji a vložíme dovnitř flíčky, zamícháme je, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme asi 1min., nebo až jsou uvařené. Flíčky zcedíme, necháme je okapat.
Smícháme flíčky se zelím, posypeme zbytkem petrželky a ihned podáváme.
Očistíme hlávku zelí a nakrájíme ho na nudličky. Oloupeme cibuli a česneky a nakrájíme na drobno. Omytou, osušenou petrželku posekáme.
Těsto přendáme na vál a vyválíme z něj plecku asi 3mm silnou a nakrájíme na čtverečky, asi 2×2cm. Necháme je zaschnout .
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli a česnek, zaprášíme moukou a trochu osmažíme. Potom přidáme zelí, jablko, ocet, polovinu petrželky, kmín, cukr, balíček s kořením a podlijeme vývarem. Vaříme nepřikryté po 2min. Přikryjeme a za občasného míchání podusíme na mírném ohni asi 7–8min., až je zelí měkké. Vyjmeme balíček s kořením a zelí dochutíme solí, pepřem, cukrem nebo octem podle chuti.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, osolíme ji a vložíme dovnitř flíčky, zamícháme je, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme asi 1min., nebo až jsou uvařené. Flíčky zcedíme, necháme je okapat.
Smícháme flíčky se zelím, posypeme zbytkem petrželky a ihned podáváme.
Podobné recepty
- » Bavorské pečené koleno
(Hodnocení: 1.62 - hlasovalo 21x) - » Bavorské vdolky
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 17x) - » Bavorské vdolečky
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Bavorské roštěnky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Bavorské červené zelí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské knedlíky - Gruibe
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bavorské grilovací klobásky v trojobalu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307961) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232217) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy