Anglický rostbíf
Kategorie: Pokrmy
Autor: Monyszek

Suroviny
- Pepř mletý 0.5 lžička
- Sůl 1 lžička
- Roštěná nízká 1 kg
- Worcestereská omáčka 2 lžíce
- Brandy 2 lžíce
- Pepř kayenský 2 špetka
- Olej 4 lžíce
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Velká Británie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Maso opláchněte, osušte a lojový povrch lehce nakrojte na čtverečky.
2.Olej smíchejte s brandy, worcesterem, oběma druhy pepře a povrch masa směsí potřete.
3.Maso nesolte, dejte jej v misce do chladničky a nechte odležet, nejlépe do druhého dne, ale stačí i 2 hodiny.
4.Před přípravou maso z chladničky vyjměte a nechte při pokojové teplotě alespoň 1/2 hodiny.
5.Pak rozpalte troubu na 250°C, rošt potřete olejem, na dno trouby vložte pekáč, aby se tuk a šťáva nenapalovaly na dně trouby.
6.Maso osušte od marinády, osolte a na roštu pečte 1/2 hodiny při nejvyšší teplotě.
7.Poté troubu otevřete maso vyndejte a prstem (v rukavici) zkuste, zda je poddajné a pod tlakem prstu měkké. V tom případě je ještě málo pečené a uvnitř krvavé.
8.Pokud pod tlakem prstu neustupuje, je již uvnitř růžové a krvavá šťáva nevytéká. Jehlicí maso nezkoušíme, protože šťáva vytékat nesmí.
9.Hotový rostbíf na prkénku nakrájejte na tenké plátky a podávejte buď teplý, podlitý šťávou z pekáče, nebo nastudeno jako součást studených mís.
10.Horký rostbíf podávejte s jorkširským pudinkem a čerstvou zeleninou, u nás raději s bramborovými hranolky.
2.Olej smíchejte s brandy, worcesterem, oběma druhy pepře a povrch masa směsí potřete.
3.Maso nesolte, dejte jej v misce do chladničky a nechte odležet, nejlépe do druhého dne, ale stačí i 2 hodiny.
4.Před přípravou maso z chladničky vyjměte a nechte při pokojové teplotě alespoň 1/2 hodiny.
5.Pak rozpalte troubu na 250°C, rošt potřete olejem, na dno trouby vložte pekáč, aby se tuk a šťáva nenapalovaly na dně trouby.
6.Maso osušte od marinády, osolte a na roštu pečte 1/2 hodiny při nejvyšší teplotě.
7.Poté troubu otevřete maso vyndejte a prstem (v rukavici) zkuste, zda je poddajné a pod tlakem prstu měkké. V tom případě je ještě málo pečené a uvnitř krvavé.
8.Pokud pod tlakem prstu neustupuje, je již uvnitř růžové a krvavá šťáva nevytéká. Jehlicí maso nezkoušíme, protože šťáva vytékat nesmí.
9.Hotový rostbíf na prkénku nakrájejte na tenké plátky a podávejte buď teplý, podlitý šťávou z pekáče, nebo nastudeno jako součást studených mís.
10.Horký rostbíf podávejte s jorkširským pudinkem a čerstvou zeleninou, u nás raději s bramborovými hranolky.
Podobné recepty
- » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 27x) - » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 9x) - » Anglický rostbíf s jogurtovou omáčkou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 27x) - » Anglický rozbíf s jogurtovou omáčkou
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 35x) - » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 9x) - » Anglický rohlík
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 15x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307969) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232229) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131035) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy