Terinka s králičím masem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Terinka s králičím masem

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Vyskostěný králík 1 ks
  • Pálenka nebo koňak 1.5 dl
  • Smetana ke šlehání 33% 1.5 dl
  • Pórek 1 ks
  • Velké vejce 1 ks
  • Lískové oříšky 1 hrst
  • Provensálské koření 1.2 lžíce
  • Sůl, mletý bílý pepř - dle chuti 2 špetka
  • Muškátový květ - dle chuti 1 špetka
  • Mletá paprika 1 ks

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hřbet králíka ponecháme v celku ve dvou válečcích, vložíme ho do misky a zalijeme alkoholem. Maso zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny v chladu odležet. Zbylé maso nakrájíme na drobné kousky, pórek nakrájíme najemno, vejce rozšleháme se smetanou, promícháme s masem, pórkem a ořechy a dochutíme solí a kořením. Podlouhlou formu vyložíme pergamenem nebo pomaštěným alobalem, naplníme polovinou připravené směsi a vtiskneme do ní oba marinované hřbety. Vrch překryjeme zbylou hmotou, zakryjeme alobalovou fólií a formu postavíme do pekáčku se studenou vodou. Ta by měla dosahovat přes polovinu výšky formy. Terinu pečeme 135 minut v troubě vyhřáté na 150°C, slijeme přebytečnou vypečenou šťávu, zatížíme a necháme vychladnout, nejlépe přes noc.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist