Lehký těstovinový slaný nákyp s tomatovým výtažkem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Lehký těstovinový slaný nákyp s tomatovým výtažkem

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mouky přidáme rozšlehaná vejce a vypracujeme tužší těsto.
Pak těsto nastrouháme na jemném struhadle, a vsypeme ho do
vařícího se osoleného mléka. Strouhání v mléce rozvaříme na hustou
kaši. Máslo utřeme dopěny a pak ho přidáme do vychladlé
těstovinové kaše. Do hmoty pak zapracujeme spařená a oloupaná
rajčata, omyté a jadřinců zbavené paprioky, vše pokrájené na tenké
nudličky( julliene ). Přidáme utřený česnek a rozšlehané žloutky. Z
bílků vyšleháme tuhý sníh, ktrerý lehkým převracením zapracujeme
do nákypové hmoty. Hmotu pak vložíme do máslem vymazané a
strouhankou vysypané formy. Přikryjeme alobalem a pečeme v
troubě ve vodní lázni, asi 3/4 hodiny.

Tomatový výtažek:
Zpěněnou cibulku, protlak a čerstvé tomaty propasírujeme přes síto.
Přidáme sůl, česnek, a pepř. Jako vložku můžeme přidat proužky
papriky. Vše krátce povaříme.

Na porci klademe 2 - 3 plátky nákypu na omáčku. Zdobíme
oloupaným tomatem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist