Pečený bůček s fazolemi a šalotkami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pečený bůček s fazolemi a šalotkami

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vepřový bok s kůží 600 g
  • Bílé fazole v rajčatové omáčce 400 g
  • Cibule šalotky 12 ks
  • Nesolený vývar 2 dl
  • Bílé víno 1 dl
  • Česnek 6 stroužek
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso zbavíme kostí a kůži nařízneme do mřížky. Osolíme ho, opepříme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou horké vody a pečeme 90 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Během pečení maso pravidelně podléváme horkým nesoleným vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, sesbíráme ze šťávy přebytečné sádlo, do pekáčku přidáme fazole s rajčatovou omáčkou, oloupané šalotky částečně oloupané stroužky česneku, vše podlijeme zbylým vývarem a bílým vínem a pečeme dalších 20 minut. Nakonec šťávu podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist