Zapečené rizoto

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Zapečené rizoto

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži uvaříme podle návodu na krabici.
Cibuli a pórek osmahneme na sádle (nebo oleji), přidáme nadrobno pokrájený česnek a zasypeme mletou paprikou a kari. Přidáme maso pokrájené na kostičky a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i adžiku), promícháme a trošku podlijeme vodou. Pod pokličkou podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme na kostičky pokrájené papriky a společně ještě chvíli podusíme, max. 5-10 minut, paprika by měla zůstat křupavá. Pokud maso pustilo víc vody, necháme ji vydusit, ale nějakou šťávu ponecháme, aby rizoto nebylo suché. Do podušené směsi vmícháme uvařenou okapanou rýži, zelené bylinky a nastrouhaný sýr. Část sýra si můžeme nechat na posypání povrchu. Směs přemístíme do pekáče, můžeme posypat zbylým sýrem, a v troubě chvíli zapečeme do zezlátnutí. Pokud pokrm připravujeme v titanovém hrnci, stačí nechat 15 minut přiklopené pokličkou na plotýnce zapnuté na minimum.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist