Králík na paprice
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Hřbet králika 1 ks
- Malá cibule 1 ks
- Slanina 50 g
- Máslo 25 g
- Sladká paprika 1 lžička
- Smetana 12% 200 ml
- Hladká mouka 25 g
- Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Maso z králíka odblaníme a hřbet nasekáme na jednotlivé porce. V cedníku je přelijeme vařící vodou.
2. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu ji zpěníme na naškrábané slanině a rozpuštěném másle.
Posypeme červenou sladkou paprikou, promícháme a odstavíme. Kdo má rád pikantní pokrmy, může přidat kromě sladké papriky také špetku pálivé. Na kvalitní paprice nešetříme, výrazně ovlivní výslednou chuť pokrmu.
3. Paprikový základ s cibulkou mimo plamen dobře rozmícháme a vložíme maso. Dáme zpět na oheň, osolíme a opepříme. Podle potřeby podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou na mírném plameni dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme.
4. Měkké maso vyjmeme. Smetanu dobře rozšleháme s hladkou moukou, přilijeme ji do šťávy. promícháme a krátce společně povaříme. Jestliže se vytvořily hrudky procedíme.
5. Do omáčky vložíme maso a prohřejeme. Podáváme se špeclemi nebo noky. Vhodné jsou i krátké těstoviny, kolínka, vřeténka a podobně.
2. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu ji zpěníme na naškrábané slanině a rozpuštěném másle.
Posypeme červenou sladkou paprikou, promícháme a odstavíme. Kdo má rád pikantní pokrmy, může přidat kromě sladké papriky také špetku pálivé. Na kvalitní paprice nešetříme, výrazně ovlivní výslednou chuť pokrmu.
3. Paprikový základ s cibulkou mimo plamen dobře rozmícháme a vložíme maso. Dáme zpět na oheň, osolíme a opepříme. Podle potřeby podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou na mírném plameni dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme.
4. Měkké maso vyjmeme. Smetanu dobře rozšleháme s hladkou moukou, přilijeme ji do šťávy. promícháme a krátce společně povaříme. Jestliže se vytvořily hrudky procedíme.
5. Do omáčky vložíme maso a prohřejeme. Podáváme se špeclemi nebo noky. Vhodné jsou i krátké těstoviny, kolínka, vřeténka a podobně.
Podobné recepty
- » Králík na paprice
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Pečený králík
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 23x) - » Smetanový králík v zelí
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Marinovaný pečený králík
(Hodnocení: 1.83 - hlasovalo 6x) - » Králík na smetaně
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Králík na slanině
(Hodnocení: 1.15 - hlasovalo 13x) - » Králík na divoko
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017471) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316521) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237966) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234815) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131986) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113957)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy