Pečená vepřová rolka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pečená vepřová rolka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vepřová kýta upravená na plát 500 g
  • Vývar 3 dl
  • Nožičky klobásy v tenkém střívku 2 ks
  • Plátky anglické slaniny 70 g
  • Světlé pivo 0.5 dl
  • Červená cibule 1.2 ks
  • Dijonská hořčice 1 lžíce
  • Sůl, mletý pepř 1 špetka

Doba přípravy: 190 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Plát masa rozklepneme přes mikrotenovou fólii. Pak jej opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Na střed položíme nožičky klobás a plát stočíme do úhledné rolády, kterou nakonec obalíme plátky slaniny a zajistíme potravinářským provázkem. Cibuli nahrubo nakrájíme a nasypeme do pekáčku. Položíme na ni roládu a podlijeme 1 dl vývaru. Pekáček překryjeme alobalem a 90 minut pečeme v troubě vyhřáté na 160°C. Sejmeme alobal a dopečeme ještě 30 minut při 170°C. Rolku během pečení podle potřeby podléváme vývarem. Měkkou rolku vyjmeme, zbavíme provázku, zabalíme ji do alobalu a uložíme v teple. Šťávu slijeme, smícháme s pivem, přivedeme k varu a zalijeme moukou rozšlehanou s 0,5 dl studené vody. Na mírném ohni šťávu za stálého míchání provaříme. Rolku nakrájíme na plátky a přeléváme šťávou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist