Pečená vepřová plec se zelím,bramborami a klobásami

Kategorie: Maso

Autor:

Pečená vepřová plec se zelím,bramborami a klobásami

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vykoštěná vepřová plec 700 g
  • Bílé zelí hlávkové 1 ks
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Grilovací klobása 4 ks
  • Slanina - silnější plátky 4 ks
  • Brambory menší 12 ks
  • Bílé víno suché 2 hrnek
  • Bobkový list 5 ks
  • Černý pepř celý 10 ks
  • Sůl 1 špetka

Doba přípravy: 135 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předehřejeme troubu na 180°C, Zelí nakrájíme na proužky, přidáme špetku soli, zalijeme polovinou šálku vody a dáme do hrnce s pokličkou. Na mírném ohni necháme povařit 10 minut. Mezitím dáme brambory do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 12 minut. Slité brambory promícháme s olejem a osolíme. Zelí přendáme do pekáče. Přidáme osolené maso, koření a slaninu. Zalijeme polovinou šálku vody. Pečeme 30 minut, pak přidáme víno a dopečeme ještě hodinu. Poté přidáme brambory a klobásky, pečeme dalších 30 minut, pokud máme málo šťávy, přilijeme během pečení vodu. V průběhu maso, slaninu a klobásky několikrát otočíme. Po upečení maso nakrájíme na tenke plátky a podáváme s dalšími surovinami politými šťávou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist