Čočka na kyselo s pošírovaným vejcem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Čočka 500 g
  • Máslo 50 g
  • Cibule, oloupaná a nasekaná 2 ks
  • Hladká mouka 3 lžíce
  • Ocet - dle chuti 1 ks
  • Čerstvě mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
  • Vejce 4 ks
  • Kyselé okurky 1 sklenice
  • Uzená krkovice 6 plátek

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Čočku přeberte a omyjte ve studené vodě. Nechte ji hodinu namočenou a pak ji přibližně stejnou dobu vařte, až je měkká. Zbylou vodu slijte do hrníčku.



2. Na másle osmahněte cibuli, zaprašte ji moukou, krátce osmahněte a zalijte ji trochou vody scezené z čočky, promíchejte a vmíchejte do uvařené čočky. Dochuťte octem, solí a pepřem a pár minut povařte.



3. Hlubokou nerezovou nebo smaltovanou pánev naplňte vodou do výšky několika cm a přiveďte ji těsně pod bod varu. Poznáte to podle toho, že se ode dna ke hladině pouštějí drobné bublinky. Vejce po jednom rozklepněte do misky. Do vody přidejte lžičku octa a vařečkou utvořte uprostřed vody vír a jedno vejce do něj vložte. Vařte 3 až 4 minuty. Vejce vyndejte děrovanou naběračkou a nechte ho okapat. Čočku podávejte s pošírovaným vejcem, teplým uzeným a kyselou okurkou.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist