Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Máslo, změklé 50 g
  • Hladkolistá petrželka, nasekaný 1 hrst
  • Estragon, nasekaný 1 hrst
  • Česnek, rozmělněný 1 stroužek
  • Jemně nastrouhaná kůra z citronu 1 ks
  • Králičí stehna 2 ks
  • Pancetta 10 plátek
  • Vařené brambory k podávání 1 kg
  • Na hořčičnou omáčku: 1 ks
  • Hustě zakysaná smetana 3 lžíce
  • Dijonská hořčice 1 lžíce
  • Hrubozrnná hořčice 1 lžíce
  • Citronová šťáva a sůl podle chuti 1 ks

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Máslo promíchejte s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělte ho na poloviny. Každou zabalte do potravinářské folie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dejte ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostěte - malým nožem kolem dokola odřízněte maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhněte ven. DO vzniklých otvorů vložte válečky másla. Každé stehno omotejte 5 plátky pancetty. Takto připravená stehna vydrží v chladničce 24 hodin )

2. Troubu předehřejte na 220°C. Stehna dejte do pekáče a pečte je 30 - 45 minut. Vyndejte z trouby a po 5 minutách nakrájejte na plátky.

3. Smetanu smíchejte s oběma hořčicemi, zahřejte ji a nechte zhoustnou. Ochuťte citronovou šťávou, případně osolte. Plátky masa přelijte omáčkou a podávejte s vařenými bramborami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist