Krůtí prsa na šalotkách

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Krůtí prsa na šalotkách

Suroviny

Porce: 7 + –
  • Česnek 6 stroužek
  • Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
  • Máslo 5 lžíce
  • Petrželka, hladkolistá 3 lžíce
  • Nasekaná čerstvá šalvěj 1 lžíce
  • Nasekané čerstvé oregano 1 lžíce
  • Nasekaný čerstvý rozmarýn 1 lžíce
  • Šalotky 8 ks
  • Mladá mrkev + 4 tuříny 4 ks
  • Menší brambory 1 kg
  • Krůtí prsa ( ideálně v kuse - nevykoštěná 600-700g 1 ks
  • Olivový olej 3 lžíce

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 7

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Troubu zahřejte na 200°C a mřížku dejte na nejnižší pozici. Česnek utřete se solí do pasty a v misce ho promíchejte s měkkým máslem, čerstvými bylinkami a s pepřem. Oloupané šalotky rozpulte, mrkev oloupejte, konce nati přitom neodstaňujte, a podélně rozpulte, tuříny oloupejte a nakrájejte na kostky, brambory omyjte a všechnu zeleninu zakapejte dvěma lžícemi oleje, osolte, opepřete a dobře promíchejte.



2. Krůtí maso na povrchu několikrát nařízněte a do škvír vmačkejte česnekovou pastu. Takto připravené maso nechte zprudka a krátce ze všech stran opéct na jedné lžíci oleje. Dejte je do pekáče vyloženého pečícím papírem, potřete zbylou pastou, polijte výpekem z pánve, obložte zeleninou a dejte péct.



3. Po třiceti minutách ztlumte teplotu na 180°C, obraťte zeleninu a pečte dál do úplného změknutí krůty. Bude to trvat další půlhodinu až hodinu.



4. Hotovou zeleninu položte na servírovací mísu a udržujte ji v teple. S krůtou chvíli počkejte a pak ji naporcujte: prsa se nejlépe krájejí podél kosti: z obou stran odřízněte prsní sval a pak ho zvlášť nakrájejte na plátky. Podávejte se zeleninou.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist