Segedínský guláš IV

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Segedínský guláš IV

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Máslo nebo sádlo 3 lžíce
  • Středně velké cibule 3 ks
  • Vepřová plec, nakrájená na kostičky velikosti sousta 1 kg
  • Mletá nepálivá paprika 1 lžíce
  • Mletá pálivá paprika 1 lžička
  • Kmín 10 lžička
  • Hovězí vývar 450 ml
  • Kysané bílé zelí 500 g
  • Čabajka, na kolečka 2 ks
  • Hladká mouka 2 lžíce
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
  • Zakysaná smetana k podávání 1 ks

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Máslo rozpalte v širším hrnci, pak na něm dozlatova orestujte cibuli a přidejte maso. Zprudka ho opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypte oběma paprikami i kmínem a promíchejte. Minutu smažte a pak vše zalijte vývarem a nechte minimálně hodinu dusit na mírném ohni. Pak k masu dejte okapané zelí a pokrájené čabajky a vařte další půl hodinu.



2. Mouku rozmíchejte ve smetaně, vlijte do guláše a povařte 15 minut. Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Jednotlivé porce můžete ozdobit lžící zakysané smetany. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist