Pečené brambory plněné šunkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pečené brambory plněné šunkou

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory omyjeme a osušíme, potřeme ze všech stran olivovým olejem, rozložíme na plech a osolíme. Brambory upečeme při 170 °C (asi 1,5 hodiny) dozlatova a necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na drobné kousíčky a pažitku jemně nasekáme. Vejce rozšleháme se solí a pepřem.

Vychladlé brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a vložíme do mísy. Pak ke kyprým bramborovým vnitřkům vmícháme čerstvý sýr, zakysanou smetanu, pažitku a nakrájenou šunku a vše spojíme rozšlehanými vejci. Směs osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných půlek opečených brambor. Naplněné brambory zapékáme při 180 °C přibližně 20 minut.

Pečené brambory plněné šunkou podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Sýr k plnění si zvolíme podle vlastí obliby. Pro výraznější chuť můžeme použít kozí sýr nebo brynzu.

Diskuze

I has some of evolutionary.

https://www.emondagelac-brome.com

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist