Zapečené brambory Hasselback

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Zapečené brambory Hasselback

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Tip na počátek všeho dění: Dáme si kousek másla do mrazáku, zapneme troubu na 200 °C a necháme chladit své oblíbené pivo. Máslo se zamrazuje, aby se lépe poté vkládalo do nařezané brambory.

Dobře omyté brambory nakrájíme ostrým nožem tak, abychom zastavili dříve a nepřekrojili je. Do zářezů začneme vkládat máslo, parmazán a slaninu. Šetříme-li, použijeme eidam nebo jiný levnější sýr. Osolíme a použijeme sušený česnek či česnekové vločky. Případně ještě zasypeme kořením na americké brambory. Solí určitě nešetříme.

Připravené brambory dáme do vymazaného pekáče a předehřáté trouby na 45 minut. Začneme si chystat zeleninu jako přízdob talíře nebo salát do misky.

Po 45 minutách zalijeme brambory Hasselback smetanou a zasněžíme nastrouhaným eidamem nebo jiným oblíbeným sýrem a dáme dopéct ještě na 15 minut zpět do trouby.

Zapečené brambory Hasselback servírujeme s oblíbenou zeleninou, zakápneme tatarkou a přizdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou. K tomu popíjíme oblíbené pivo.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist