Čočka s uzeným masem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Čočka s uzeným masem

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mrkev, celer, petržel, česnek a pórek očistíme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Čočku vypereme, necháme 2 až 4 hodiny nabobtnat. Osolíme, přidáme bobkový list a tymián. V téže vodě uvaříme do měkka. Měkkou čočku scedíme.

Uzené maso omyjeme a uvaříme s mrkví, petrželí, celerem, pórkem a česnekem, v neosolené vodě doměkka. Vývar scedíme a maso nakrájíme na tenké plátky.

Připravíme si jíšku. Na sádle necháme zpěnit cibulku, kterou zasypeme hladkou moukou. Orestujeme a vše podlijeme vývarem z uzeného masa. Necháme krátce povařit a vmícháme okapanou uvařenou čočku. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou nebo octem.

Na sádle opečeme plátky uzeného masa a na lívanečníku připravíme sázená vejce - "volská oka".

Na nahřáté talíře přendáme porce čočky, plátek uzeného masa a sázené vejce. Zdobíme kyselou okurkou a zelenou petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist