Kančí gulášek

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Kančí gulášek

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předesílám, že příprava trvá déle, v jednom konkrétním případě se mi natáhla až na 4 hodiny.

Maso z krkovice nakrájíme na kostky. Z kosti, kořenové zeleniny, bobkového listu a nového koření uvaříme vývar. Pokud nemáme originál kost, můžeme použít náhradou kost hovězí, v nouzi vývar z kostky. Maso naložíme den předem do marinády z oleje, česneku a koření divočina.

Na sádle osmahneme na kostičky nakrájený špek, cibuli, pak vložíme maso. Necháme zatáhnout, zasypeme červenou paprikou, rychle osmahneme a podlijeme vývarem. Nyní nastává doba dlouhého dušení a podlévání. V jeho průběhu podlijeme též dvakrát dobrým červeným vínem.

Vedle v hrnci osmažíme na másle trojboj, tedy na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Podlijeme vodou a zvolna vaříme. Až je zelenina měkká, propasírujeme přes síto a vložíme k masu ve chvíli, když už je takřka hotové. Kančí gulášek zvolna povaříme, přidáme skleničku brusinkového kompotu, dohuštění většinou není třeba, rozvařená cibulka a vložka z propasírované zeleniny to obstará, pokud by to bylo málo, použijeme trochu mouky, pak ale musíme ještě nějakou dobu povařit.

Na závěr přidáme do kančího guláše citronové máslo: Ve lžíci rozpuštěného másla osmažíme tři kolečka citronu, po vyjmutí ochucené máslo vlijeme do guláše. Kančí gulášek dochutíme solí a je možné i něčím ostřejším, to je na každém.

Kančí gulášek podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist