Ukrajinské suflé z páry
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- česnek 0.5 stroužek
- žloutek 3 ks
- cibule 1 ks
- mletý bílý pepř 1 lžička
- máslo 4 lžička
- mléko 0.75 šálek
- bílek 5 ks
- mletý černý pepř 0.5 lžička
- strouhanka 1 lžíce
- majoránka 1 lžička
- zelí 1 ks
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření v páře
Země: Ukraina
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Předem si oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Polovinu stroužku česneku prolisujeme nebo nakrájíme a namačkáme nožem. Připravíme si také větší kus gázy, ve které budeme suflé vařit.
Z hlávky zelí vyřízneme košťál a oddělíme vnější listy. Povaříme je asi 5 minut v horké vodě, poté vodu scedíme a listy necháme oschnout. Zbytek zelí nakrájíme nadrobno a nasypeme do velkého hrnce, zalijeme mlékem a zvolna vaříme asi 20 minut do změknutí.
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm česnek a cibuli.
Do uvařeného zelí zamícháme osmahnutý česnek a cibuli, strouhanku a žloutky, směs osolíme a dochutíme pepřem a majoránkou. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do připravené směsi.
Spařené zelné listy rozložíme na větší kus gázy tak, aby ji rovnoměrně pokryly. Doprostřed navrstvíme rovnoměrně zelnou směs. Zelné listy svineme do závitku a ovážeme potravinářskou nití. Závitek opatrně přemístíme do pařáku v parním hrnci naplněném několika centimetry vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 45 až 50 minut.
Po uvaření sejmeme gázu a hotové ukrajinské suflé z páry nakrájíme na plátky široké cca 8 cm.
Z hlávky zelí vyřízneme košťál a oddělíme vnější listy. Povaříme je asi 5 minut v horké vodě, poté vodu scedíme a listy necháme oschnout. Zbytek zelí nakrájíme nadrobno a nasypeme do velkého hrnce, zalijeme mlékem a zvolna vaříme asi 20 minut do změknutí.
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm česnek a cibuli.
Do uvařeného zelí zamícháme osmahnutý česnek a cibuli, strouhanku a žloutky, směs osolíme a dochutíme pepřem a majoránkou. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do připravené směsi.
Spařené zelné listy rozložíme na větší kus gázy tak, aby ji rovnoměrně pokryly. Doprostřed navrstvíme rovnoměrně zelnou směs. Zelné listy svineme do závitku a ovážeme potravinářskou nití. Závitek opatrně přemístíme do pařáku v parním hrnci naplněném několika centimetry vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 45 až 50 minut.
Po uvaření sejmeme gázu a hotové ukrajinské suflé z páry nakrájíme na plátky široké cca 8 cm.
Podobné recepty
- » Ukrajinské pelmeně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní krupicové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bramborové suflé s bylinkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Palačinkové suflé s lesními plody
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čokoládové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čokoládové suflé I.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čokoládové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017455) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316399) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237936) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234678) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131922) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113948)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy