Skotské vejce
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- vejce 6 ks
- mleté vepřové maso 300 g
- mleté hovězí maso 300 g
- na obalení
- vejce 1 ks
- hladká mouka 1 ks
- strouhanka 1 ks
- podle chuti
- mletý pepř 1 ks
- sůl 1 ks
- podle potřeby
- olej na smažení 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Velká Británie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme vejce a vaříme 6,5 minuty. Poté vejce přemístíme do studené vody, aby co rychleji vychladla a žloutek zůstal lehce tekutý.
Mezitím v míse promícháme mleté hovězí a vepřové maso a podle chuti osolíme, opepříme.
Vejce oloupeme. Musíme pracovat opatrně, jelikož vejce nejsou zcela uvařená.
Masovou směs rozdělíme na 6 kousků a postupně vejce obalujeme. Půjde nám to snáz, když si budeme průběžně namáčet ruce ve studené vodě a z každého kousku masové náplně nejdříve utvoříme placičkou, do které vejce zabalíme.
Přichystáme si 3 misky či hluboké talíře a postupně je naplníme hladkou moukou, rozšlehaným vejcem a strouhankou. Na 6 skotských vajec by nám mělo na obalení postačit 1 vejce. Každou kouli postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance.
V hlubší pánvi nebo kastrolku rozehřejeme dostatečné množství oleje a skotská vejce osmažíme dozlatova. Zabereme nám to zhruba 4 - 5 minut. Poté vejce pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Další možností je vejce osmažit ve fritovacím hrnci nebo můžeme udělat dietnější verzi - upéci je v troubě.
Skotská vejce chutnají nejlépe čerstvě osmažená a teplá, dokud je žloutek tekutý. Ale lze je jist i studená. Skvěle se k nim hodí bramborová kaše, případně pečivo a lístky rukoly na ozdobu.
Mezitím v míse promícháme mleté hovězí a vepřové maso a podle chuti osolíme, opepříme.
Vejce oloupeme. Musíme pracovat opatrně, jelikož vejce nejsou zcela uvařená.
Masovou směs rozdělíme na 6 kousků a postupně vejce obalujeme. Půjde nám to snáz, když si budeme průběžně namáčet ruce ve studené vodě a z každého kousku masové náplně nejdříve utvoříme placičkou, do které vejce zabalíme.
Přichystáme si 3 misky či hluboké talíře a postupně je naplníme hladkou moukou, rozšlehaným vejcem a strouhankou. Na 6 skotských vajec by nám mělo na obalení postačit 1 vejce. Každou kouli postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance.
V hlubší pánvi nebo kastrolku rozehřejeme dostatečné množství oleje a skotská vejce osmažíme dozlatova. Zabereme nám to zhruba 4 - 5 minut. Poté vejce pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Další možností je vejce osmažit ve fritovacím hrnci nebo můžeme udělat dietnější verzi - upéci je v troubě.
Skotská vejce chutnají nejlépe čerstvě osmažená a teplá, dokud je žloutek tekutý. Ale lze je jist i studená. Skvěle se k nim hodí bramborová kaše, případně pečivo a lístky rukoly na ozdobu.
Podobné recepty
- » Pravé skotské karamely
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Skotské toasty
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pravé skotské karamely
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bezlepková koprová omáčka s vejcem
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Kapustová polévka s vejcem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Skotská vejce v mletém mase
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017272) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315498) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237730) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233467) - » Couračka
(Navštívilo: 150835) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131522) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy