Sarmále s rajčaty

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Sarmále s rajčaty

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Rumunsko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mleté maso smícháme s petrželkou, pokrájenou cibulí, solí, pepřem, lžičkou saturejky nebo špetkou tymiánu, lžící sekané celerové natě, rýží a vejcem. Dobře prohněteme.

Zelnou hlávku rozebereme a listy krátce povaříme ve slané vodě. Silná žebra seřízneme. Do listů dáme náplň a zabalíme malé závitky.

Pekáček vytřeme olejem, pokryjeme pokrájenými zbytky zelí, přidáme vrstvu závitků, posypeme rozsekanými cibulemi a česnekem, čtverečky slaniny a kolečky klobásy. Vrstvy opakujeme, navrch dáme nakrájená rajčata, zalijeme vínem nebo vývarem. Povrch přikryjeme několika zelnými listy a sarmále pomalu zapékáme asi hodinu a půl. Před koncem můžeme přelít bílým jogurtem rozšlehaným s koprem.

Sarmále s rajčaty podáváme s bílým chlebem nebo rýží.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist