Sarmale
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek
Suroviny
- vepřové maso 350 g
- telecí maso 150 g
- slanina 100 g
- žemle 50 g
- hlávkové zelí 1 ks
- cibule 1 ks
- vejce 2 ks
- rajčata 5 ks
- bílé víno 2 dl
- rajčatový protlak 1 lžíce
- tuk ze šunky 1 lžíce
- masový vývar 300 ml
- vývar z nezralých hroznů 300 ml
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- petrželka 1 hrst
- kopr 1 hrst
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Rumunsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Maso umeleme dvakrát na masovém strojku, vymeleme plátky žemle namočenými v mléce, přidáme drobně nasekané bylinky, drobně nakrájenou a na tuku osmaženou cibuli, rozklepnutá vejce, mletý pepř, sůl a promícháme
2. Zelí rozebereme na listy, polijeme je horkým vývarem z nezralých vinných hroznů, okapané poklademe kousky tuku od šunky, válečky z mletého masa a stočíme v závitky
3. Opečeme je na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a dusíme
4. Potom přidáme rajčatový protlak, víno a dusíme dále
5. Podušené závitky přeložíme do širokého kastrolu na vrstvu jemně nakrájeného zelí a plátky rajčat, posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a upečeme
6. Při pečení kastrolem občas zatřeseme.
2. Zelí rozebereme na listy, polijeme je horkým vývarem z nezralých vinných hroznů, okapané poklademe kousky tuku od šunky, válečky z mletého masa a stočíme v závitky
3. Opečeme je na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a dusíme
4. Potom přidáme rajčatový protlak, víno a dusíme dále
5. Podušené závitky přeložíme do širokého kastrolu na vrstvu jemně nakrájeného zelí a plátky rajčat, posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a upečeme
6. Při pečení kastrolem občas zatřeseme.
Podobné recepty
- » Sarmale se zelím
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Sarmále s rajčaty
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1013397) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 294575) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236213) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223595) - » Couračka
(Navštívilo: 150684) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128391) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112936)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy