Vídeňský guláš
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- sůl 1 ks
- paprika mletá 1 ks
- koření gulášové 1 lžíce
- tuk 1 ks
- protlak rajčatový 1 lžíce
- cibule 600 g
- maso hovězí 600 g
Doba přípravy: 160 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Rakousko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli a maso podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky, maso na stejně velké kousky.
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, několik vteřin smažíme dále, pak zalijeme trochou vody, přidáme na stejné kousky nakrájené maso, sůl, rajčatový protlak, gulášové koření a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Guláš podléváme velmi malým množstvím vody. Jakmile maso změkne, přilijeme ještě trochu vody a necháme krátce podusit.
Vídeňský guláš podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíkem. Záleží na chuti. Zdobíme kroužky cibule.
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, několik vteřin smažíme dále, pak zalijeme trochou vody, přidáme na stejné kousky nakrájené maso, sůl, rajčatový protlak, gulášové koření a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Guláš podléváme velmi malým množstvím vody. Jakmile maso změkne, přilijeme ještě trochu vody a necháme krátce podusit.
Vídeňský guláš podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíkem. Záleží na chuti. Zdobíme kroužky cibule.
Podobné recepty
- » Vídeňský guláš
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x) - » Bramborový salát vídeňský
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 6x) - » Vídeňský tafelspitz
(Hodnocení: 2.33 - hlasovalo 3x) - » Vídeňský guláš
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x) - » Vídeňský řízek s bramborovým salátem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » vídeňský řízek
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Vídeňský punč
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017270) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315486) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237730) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233452) - » Couračka
(Navštívilo: 150834) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131519) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy