Roštěná po kraňsku

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Roštěná po kraňsku

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Jugoslávie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na drobné kostičky.

Mladý roštěnec osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme na sádle. Roštěnou vyjmeme a uložíme v teple. Na témže sádle osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.

Do pekáče vložíme maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou, přilijeme víno a vodu nebo vývar. Roštěnou po kraňsku pečeme doměkka. Pak přidáme tymián a nastrouhané brambory, případně dolijeme vodu a dusíme, dokud brambory nezměknou a nerozvaří se, čímž zahustí šťávu. Nakonec přidáme kysanou smetanu.

Roštěnou po kraňsku nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno 0/5000 znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist