Yakitori

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Yakitori

Suroviny

Porce: 1 + –
  • rozinky 250 g
  • arašídy 100 g
  • pórek 1 ks
  • sezamové semínko 100 g
  • rýže ve varných sáčcích 4 balíček
  • houby (jidášovo ucho) 100 g
  • šalotka 2 ks
  • sterilovaný hrášek 250 g
  • podle chuti
  • houbová sójová omáčka 1 ks
  • worchestr 1 ks
  • podle potřeby
  • mléko nebo voda 1 ks
  • solamyl 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Japonsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Houby Shitake namočíme předem do mléka nebo vlažné vody, aby změkly.

Opražíme sezam nebo arašídy pod pánvičkou, neboť pražící se zrno poletuje a střílí. Pražíme, dokud nezhnědne.

Uvaříme rýži ve varných sáčcích cca 14 minut v mírně osolené vodě zbarvené kari. Propláchneme a sáčky vysypeme do mísy a přikryjeme, aby nevychladla.

V hrnci wok na troše oleje osmahneme na kolečka pokrájený pórek, přidáme vymačkané houby shitake, popřípadě žampiony (ty být nemusí, dává je ten, kdo má rád hodně hub a více druhů hub), podlijeme vodou, přidáme sójovou omáčku, worchester a podusíme houby doměkka asi 20 minut.

Mezitím si nasekáme nadrobno olivy nebo kyselou okurku a nať šalotky na trubičky velké 1cm.

Když jsou houby měkké, dolijeme ještě vodu tak, aby vše bylo konzistence polévky, zahustíme solamylem, aby vzniklo dostatek omáčky a vsypeme rýži. Přidáme opražený sezam nebo arašídy, rozinky, hrášek, nasekané olivy, okurku a nať šalotky.
Vše důkladně promícháme a dochutíme chilli, sójovou omáčkou a worchestrem.

Další obměna je přidáním nadrobno nasekaných vajec natvrdo a místo šalotky lze použít nadrobno nasekané listy celeru a kopr. Celer a kopr nahradí obtížně sehnatelné mořské řasy.

Yakitori se hodí k hovězí roštěné, k vepřovým kostkám restovaným na medu, ale i přírodně připraveným rybám. Yakitori dobře chutná i jako bezmasé jídlo. V originále se sousta balí tyčkami do kousků hlávkového salátu, namočí do wasabi a vloží do úst. Zajídá se rybou. Štiplavost wasabi nezapíjíme, ale zajídáme - stejně jako u křenu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist