Rychlá červená čočka s rajčaty

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rychlá červená čočka s rajčaty

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Saudská Arábie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na olivovém oleji dozlatova, když začíná chytat zlatou barvu, přidáme rajčata. Chvíli mícháme na mírném plameni, pak zalijeme 2 - 3 dl vody. Když začne vřít, přidáme propláchnutou čočku. Přimícháme protlak a můžeme přidat lžičku paprikové pasty (harissa), pokud máme. Přidáme mletou sladkou papriku a špetku pepře. Za občasného míchání vaříme pod pokličkou, dokud není čočka měkká.

Výhodou červené čočky je, že jde rozvařit až na kaši, takže si každý může vybrat podle chuti. Čočka bude uvařená dřív než naše hnědá, hotová bude už za cca 15 minut. Po uvaření vmícháme sůl a dochutíme. Pokud je v čočce moc vody, chvíli ji vaříme bez pokličky, dokud se voda nevyvaří.

Červenou čočku s rajčaty můžeme podávat samostatně nebo i s masem či vajíčkem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist