Cizrnový salát s tuňákem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Cizrnový salát s tuňákem

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Španělsko

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cizrnu den předem namočíme a druhý den ji uvaříme doměkka. Můžeme použít jednu konzervu cizrny ve slaném nálevu. Cizrnu scedíme a vsypeme do mísy.

Tuňáka otevřeme, olej slijeme a maso dáme stranou. Do oleje přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti a důkladně rozšleháme, než se cukr rozpustí.

Cibuli a česnek oloupeme a společně nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Směs přidáme k cizrně. Do kastrůlku po cibuli vložíme tuňáka z konzervy a krátce jej orestujeme. Stačí opravdu jen krátce, aby se maso prohřálo, ale nerozdrobilo na masová vlákna a zachovalo si tvar.

Zatím nakrájíme vejce na kousky a přidáme jej k cizrně. Horkého tuňáka přidáme k cizrně a vše lehce zamícháme. Nakonec salát přelijeme podle chuti zálivkou.

Cizrnový salát s tuňákem upravíme na talíře a ihned podáváme. Salát můžeme ozdobit nudličkami pražené cizrny. Recept je pro 3 - 4 osoby.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist