Pečená plněná paprika s dušenou rýží

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pečená plněná paprika s dušenou rýží

Suroviny

Porce: 4 + –
  • sůl 1 lžička
  • slunečnicový olej 3 lžíce
  • voda 1.5 šálek
  • zelená paprika 4 ks
  • náplň
  • čerstvé žampiony 100 g
  • rajče 2 ks
  • zelená paprika 1 ks
  • dlouhozrnná rýže sos 1 šálek

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Maďarsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V hrnci na rozehřátém oleji opražíme několikrát v teplé vodě omytou a z vody dobře odkapanou rýži do sklovita. Přidáme na kostky pokrájená čerstvá rajčata a papriku, zalijeme celé 1,5 násobným množstvím horké vody. Při dlouhozrnné SOS rýži toto množství vody bohatě postačí, osolíme a vodu přivedeme do varu.

Všechno spolu promícháme, přikryjeme pokličkou, plamen stáhneme na minimum a rýži se zeleninou dusíme asi 15 minut. Potom plamen vypneme a necháme dojít pod pokličkou ještě asi 15 minut. Dále vmícháme do rýže nadrobno posekanou petrželovou nať. Připravenou rýži naplníme do zelených paprik, které jsme zbavili jádřince, žilek a semínek, omyli a nechali dobře odkapat od vody.

Naplněné papriky vložíme do pekáčku, přelijeme olejem a vložíme péct do trouby nepřikryté. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C a potom ještě 5 minut na funkci gril, až papriky dostanou na povrchu pěknou zlatohnědou barvu.

Takto připravujeme plněné papriky hlavně v létě a na podzim. Někdy ještě do rýže vmícháme žampiony předtím opečené na másle do hněda. Do rýžové náplně můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, která vám chutná. Je to velmi chutné samostatné jídlo, v kterém rýže přebere skvělou chuť pečené papriky a použité zeleniny.

Pečené plněné papriky s dušenou rýží můžeme podávat jen tak samotné nebo s přílohou, například s brambory či s krajícem čerstvého domácího chleba. Jedná se o lehký a chutný zdravý oběd či večeři. Také dělám tyto plněné papriky jako chutnou přílohu k různému masu na šťávě či různému pečenému masu.

Recept je nenáročný, lehký na přípravu a velmi variabilní. My zbožňujeme v dušené rýži chuť čerstvé pečené papriky s ostatní zeleninou. Je to výborná příloha k různým grilovaným jídlům a poslouží i jako předkrm nebo slaná chuťovka.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist