Pečená plněná paprika s dušenou rýží
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- sůl 1 lžička
- slunečnicový olej 3 lžíce
- voda 1.5 šálek
- zelená paprika 4 ks
- náplň
- čerstvé žampiony 100 g
- rajče 2 ks
- zelená paprika 1 ks
- dlouhozrnná rýže sos 1 šálek
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Maďarsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
V hrnci na rozehřátém oleji opražíme několikrát v teplé vodě omytou a z vody dobře odkapanou rýži do sklovita. Přidáme na kostky pokrájená čerstvá rajčata a papriku, zalijeme celé 1,5 násobným množstvím horké vody. Při dlouhozrnné SOS rýži toto množství vody bohatě postačí, osolíme a vodu přivedeme do varu.
Všechno spolu promícháme, přikryjeme pokličkou, plamen stáhneme na minimum a rýži se zeleninou dusíme asi 15 minut. Potom plamen vypneme a necháme dojít pod pokličkou ještě asi 15 minut. Dále vmícháme do rýže nadrobno posekanou petrželovou nať. Připravenou rýži naplníme do zelených paprik, které jsme zbavili jádřince, žilek a semínek, omyli a nechali dobře odkapat od vody.
Naplněné papriky vložíme do pekáčku, přelijeme olejem a vložíme péct do trouby nepřikryté. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C a potom ještě 5 minut na funkci gril, až papriky dostanou na povrchu pěknou zlatohnědou barvu.
Takto připravujeme plněné papriky hlavně v létě a na podzim. Někdy ještě do rýže vmícháme žampiony předtím opečené na másle do hněda. Do rýžové náplně můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, která vám chutná. Je to velmi chutné samostatné jídlo, v kterém rýže přebere skvělou chuť pečené papriky a použité zeleniny.
Pečené plněné papriky s dušenou rýží můžeme podávat jen tak samotné nebo s přílohou, například s brambory či s krajícem čerstvého domácího chleba. Jedná se o lehký a chutný zdravý oběd či večeři. Také dělám tyto plněné papriky jako chutnou přílohu k různému masu na šťávě či různému pečenému masu.
Recept je nenáročný, lehký na přípravu a velmi variabilní. My zbožňujeme v dušené rýži chuť čerstvé pečené papriky s ostatní zeleninou. Je to výborná příloha k různým grilovaným jídlům a poslouží i jako předkrm nebo slaná chuťovka.
Všechno spolu promícháme, přikryjeme pokličkou, plamen stáhneme na minimum a rýži se zeleninou dusíme asi 15 minut. Potom plamen vypneme a necháme dojít pod pokličkou ještě asi 15 minut. Dále vmícháme do rýže nadrobno posekanou petrželovou nať. Připravenou rýži naplníme do zelených paprik, které jsme zbavili jádřince, žilek a semínek, omyli a nechali dobře odkapat od vody.
Naplněné papriky vložíme do pekáčku, přelijeme olejem a vložíme péct do trouby nepřikryté. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C a potom ještě 5 minut na funkci gril, až papriky dostanou na povrchu pěknou zlatohnědou barvu.
Takto připravujeme plněné papriky hlavně v létě a na podzim. Někdy ještě do rýže vmícháme žampiony předtím opečené na másle do hněda. Do rýžové náplně můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, která vám chutná. Je to velmi chutné samostatné jídlo, v kterém rýže přebere skvělou chuť pečené papriky a použité zeleniny.
Pečené plněné papriky s dušenou rýží můžeme podávat jen tak samotné nebo s přílohou, například s brambory či s krajícem čerstvého domácího chleba. Jedná se o lehký a chutný zdravý oběd či večeři. Také dělám tyto plněné papriky jako chutnou přílohu k různému masu na šťávě či různému pečenému masu.
Recept je nenáročný, lehký na přípravu a velmi variabilní. My zbožňujeme v dušené rýži chuť čerstvé pečené papriky s ostatní zeleninou. Je to výborná příloha k různým grilovaným jídlům a poslouží i jako předkrm nebo slaná chuťovka.
Podobné recepty
- » Pečená rajčata plněná tvarůžky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pečená rajčata plněná masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zapečená plněná rajčata
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pečená plněná rajčata
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zapečená plněná cuketa
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kachna pomalu pečená
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 55x) - » Pečená kuřecí stehna na česneku
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 30x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307963) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232220) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy