Jablková žemlovka se sněhem
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- Houska 3 ks
- Jablka 3 ks
- Vejce 2 ks
- Máslo 50 g
- Mléko 200 ml
- Vanilkový cukr 1 ks
- Skořicový cukr 2 lžička
- Rozinky 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili.
Do hrnečku přidáme k máslu mléko a zašleháme do toho 2 žloutky.
Housky (rohlíky, bagetu atd.) nakrájíme na plátky, nasypeme vše do misky a zalejeme tekutinou z hrnečku a dobře promícháme.
Ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh se špetkou soli a 1 vanilkovým cukrem a lžící opatrně vmícháme do namočené hmoty. Polovinu hmoty rozprostřeme na dno vymazaného pekáčku.
Oloupeme jablka a nožem z nich odkrajujeme větší kousky, kterými pokryjeme celou plochu. Pak na jablka rozhodíme rozinky a ochutíme skořicovým cukrem.
Nahoru nandáme druhou polovinu hmoty a znovu zaprášíme skořicovým cukrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme mírně asi půl hodiny, až povrch zrůžovi.
Příprava rozinek: rozinky přelejeme horkou vodou, necháme je přejít varem a scedíme.
Pro dospělé je ideální, pokud máte trvale ve spíži ve sklence se zavíracím víčkem namočené rozinky v rumu. Je velmi dobré tím rumem jablkové kousky pokapat.
Do hrnečku přidáme k máslu mléko a zašleháme do toho 2 žloutky.
Housky (rohlíky, bagetu atd.) nakrájíme na plátky, nasypeme vše do misky a zalejeme tekutinou z hrnečku a dobře promícháme.
Ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh se špetkou soli a 1 vanilkovým cukrem a lžící opatrně vmícháme do namočené hmoty. Polovinu hmoty rozprostřeme na dno vymazaného pekáčku.
Oloupeme jablka a nožem z nich odkrajujeme větší kousky, kterými pokryjeme celou plochu. Pak na jablka rozhodíme rozinky a ochutíme skořicovým cukrem.
Nahoru nandáme druhou polovinu hmoty a znovu zaprášíme skořicovým cukrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme mírně asi půl hodiny, až povrch zrůžovi.
Příprava rozinek: rozinky přelejeme horkou vodou, necháme je přejít varem a scedíme.
Pro dospělé je ideální, pokud máte trvale ve spíži ve sklence se zavíracím víčkem namočené rozinky v rumu. Je velmi dobré tím rumem jablkové kousky pokapat.
Podobné recepty
- » Babiččina jablková žemlovka
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Jablková žemlovka s ořechy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jablková žemlovka z rohlíků
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Babiččina jablková žemlovka
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Jablková povidla
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Jablková buchta
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jablková marmeláda
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307969) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232229) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131035) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy