Buřtguláš z utopenců
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- Utopenci 1 sklenice
- Zeleninové lečo 1 sklenice
- Olej 1 ks
- Koření 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Scedíme utopence (do misky, nálev dále použijeme), ze sítka vybereme vuřty a nakrájíme je na kolečka. Tím končí veškeré přípravné práce, teď už budeme jenom vařit a ochucovat.
Na pánvi nebo kastrolu rozehřejeme trochu oleje, ze sitka na to vyklopíme cibuli a podusíme doměkka - vlivem kyselého nálevu to trvá dost dlouho. Potom přidáme kolečka z vuřtů a opékáme tak dlouho, dokud je přichytávání únosné. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, ev. s trochou papriky pálivé nebo gulášovým kořením a ihned podlejeme nálevem z utopenců.
Povaříme za stálého míchání a přidáme obsah skleničky zeleninového leča. Dále vaříme a dochucujeme podle svých zvyků: utřený česnek, magi, worchestr, sójová omáčka, mletý pepř, tabasko, ale určitě kečup nebo trochu cukru vzhledem k tomu, že nálevy jsou kyselé.
Zahuštění opět provedeme podle svých možností a zvyků: hotovou nebo připravenou jíškou, krájeným chlebem atd. Jakmile jsme spokojeni s chutí a hustotou, podáváme, nejlépe s chlebem.
Na pánvi nebo kastrolu rozehřejeme trochu oleje, ze sitka na to vyklopíme cibuli a podusíme doměkka - vlivem kyselého nálevu to trvá dost dlouho. Potom přidáme kolečka z vuřtů a opékáme tak dlouho, dokud je přichytávání únosné. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, ev. s trochou papriky pálivé nebo gulášovým kořením a ihned podlejeme nálevem z utopenců.
Povaříme za stálého míchání a přidáme obsah skleničky zeleninového leča. Dále vaříme a dochucujeme podle svých zvyků: utřený česnek, magi, worchestr, sójová omáčka, mletý pepř, tabasko, ale určitě kečup nebo trochu cukru vzhledem k tomu, že nálevy jsou kyselé.
Zahuštění opět provedeme podle svých možností a zvyků: hotovou nebo připravenou jíškou, krájeným chlebem atd. Jakmile jsme spokojeni s chutí a hustotou, podáváme, nejlépe s chlebem.
Podobné recepty
- » Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Buřtguláš
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Pikantní buřtguláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Buřtguláš
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 6x) - » Rychlý buřtguláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Gulášovka nebo buřtguláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Buřtguláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017288) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315544) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237755) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233571) - » Couračka
(Navštívilo: 150839) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131566) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113863)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy