Gulášovka nebo buřtguláš

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Gulášovka nebo buřtguláš

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Maďarsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.

Na oleji nebo tuku, na který jsme zvyklí, osmahneme cibuli. Klidně jí dáme více. Cibuli nesmíme spálit. Zasypeme přiměřeným množstvím sladké papriky, klidně přidáme špetku pálivé. Na 3 litrový hrnec dávám celý sáček. Přidáme hladkou mouku a všechno společně chvíli mícháme a pražíme.

Přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na posledních deset minut vaření přidáme na kolečka nakrájené párky a můžeme podávat.

Pokud gulášovku víc zahustíme na začátku moukou, máme z polévky buřtguláš. Je to velmi jednoduché a moc dobré, dělám ji nejméně jednou týdně, je vždy hned pryč.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist