Gulášovka nebo buřtguláš
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- olej 5 lžíce
- kuřecí párek 4 ks
- brambory 4 ks
- podle chuti
- mletá pálivá paprika 1 špetka
- majoránka 1 ks
- mletá sladká paprika 1 balíček
- sůl 1 špetka
- cibule 1 ks
- mletý černý pepř 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Maďarsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.
Na oleji nebo tuku, na který jsme zvyklí, osmahneme cibuli. Klidně jí dáme více. Cibuli nesmíme spálit. Zasypeme přiměřeným množstvím sladké papriky, klidně přidáme špetku pálivé. Na 3 litrový hrnec dávám celý sáček. Přidáme hladkou mouku a všechno společně chvíli mícháme a pražíme.
Přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na posledních deset minut vaření přidáme na kolečka nakrájené párky a můžeme podávat.
Pokud gulášovku víc zahustíme na začátku moukou, máme z polévky buřtguláš. Je to velmi jednoduché a moc dobré, dělám ji nejméně jednou týdně, je vždy hned pryč.
Na oleji nebo tuku, na který jsme zvyklí, osmahneme cibuli. Klidně jí dáme více. Cibuli nesmíme spálit. Zasypeme přiměřeným množstvím sladké papriky, klidně přidáme špetku pálivé. Na 3 litrový hrnec dávám celý sáček. Přidáme hladkou mouku a všechno společně chvíli mícháme a pražíme.
Přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na posledních deset minut vaření přidáme na kolečka nakrájené párky a můžeme podávat.
Pokud gulášovku víc zahustíme na začátku moukou, máme z polévky buřtguláš. Je to velmi jednoduché a moc dobré, dělám ji nejméně jednou týdně, je vždy hned pryč.
Podobné recepty
- » Rychlá pivní gulášovka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rychlá gulášovka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Cabajkova pena (nebo uherakova)
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Pomazánka z vepřového pečeného masa nebo bučku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 9x) - » Pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček v oleji nebo vlastní šťávě
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x) - » Pomazánka z vepřového pečeného masa nebo bučku
(Hodnocení: 1.1 - hlasovalo 10x) - » SÝROVÁ VEKA - zapečená dobrota!!!... Rychlé pro nečekanou návštěvu nebo když nevíte co k věčeři
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003010) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254558) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232625) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213021) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122595) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110532)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy