Raviolli s ricottou a zeleninou
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- žloutky 7 ks
- hladká mouka 500 g
- trocha olivového oleje extra virgin 1 ks
- cuketa 350 g
- paprika 4 ks
- trocha soli a pepře 1 ks
- ricotta 500 g
- trocha bazalky 1 ks
- parmazán 100 g
- šalvěje 1 snítka
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Itálie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ze žloutků a hladké mouky vypracujeme těsto‚ které necháme dvě hodiny odpočinout v lednici.
Mezitím si připravíme náplně‚ nejprve zeleninovou: na olivovém oleji opečeme nakrájenou cuketu‚ přidáme papriky a rajčata zbavená semínek. Osolíme‚ opepříme a směs necháme řádně vychladnout.
Poté si připravíme ricottovou náplň, do které přidáme jemně nakrájenou bazalku a nastrouhaný parmezán. Ochutíme solí a pepřem.
Těsto rozválíme na pruhy‚ poklademe ricottovou a zeleninovou náplní. Poté přikryjeme dalším pruhem‚ vytvarujeme čtverečky, ze kterých vytlačíme vzduch a rádýlkem odstraníme přebytečné těsto tak‚ aby vznikly čtverce 7 x 7 cm. Raviolli necháme vařit v osolené vodě zhruba 4 minuty.
Na olivovém oleji osmahneme lístky čerstvé šalvěje. Přidáme uvařené raviolli, promícháme a podáváme posypané parmezánem.
Mezitím si připravíme náplně‚ nejprve zeleninovou: na olivovém oleji opečeme nakrájenou cuketu‚ přidáme papriky a rajčata zbavená semínek. Osolíme‚ opepříme a směs necháme řádně vychladnout.
Poté si připravíme ricottovou náplň, do které přidáme jemně nakrájenou bazalku a nastrouhaný parmezán. Ochutíme solí a pepřem.
Těsto rozválíme na pruhy‚ poklademe ricottovou a zeleninovou náplní. Poté přikryjeme dalším pruhem‚ vytvarujeme čtverečky, ze kterých vytlačíme vzduch a rádýlkem odstraníme přebytečné těsto tak‚ aby vznikly čtverce 7 x 7 cm. Raviolli necháme vařit v osolené vodě zhruba 4 minuty.
Na olivovém oleji osmahneme lístky čerstvé šalvěje. Přidáme uvařené raviolli, promícháme a podáváme posypané parmezánem.
Podobné recepty
- » Zapečený lilek s ricottou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Špagety CARBONARA s ricottou a žampiony
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zapečený lilek s ricottou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čekankový salát ricottou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Celozrnné tortelliny s ricottou a rajčatovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Špenátové balíčky s ricottou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy