Permezánové rizoto s plátky z hovězí svíčkové

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Itálie

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme nadrobno pokrájenou malou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži Carnaroli a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou a nezesklovatí. Zalijeme ji bílým suchým vínem, které necháme odpařit  a postupně přiléváme zeleninový vývar. Vývaru vždy jen tolik, aby byla potopená. Jakmile jej rýže vsákne, přidáme další. Dusíme takto cca 20 minut . Pak přidáme kousek másla, 5 lžic najemno nastrouhaného parmazánu, dle potřeby osolíme a opepříme a smícháme. Necháme chvíli odležet.

 

Mezitím na rozpálené pánvi s olejem zprudka z obou orestujeme hovězí svíčkovou, kterou jsme si osolili a opepřili. Maso dáme stranou odležet. Do výpeku na pánvi přidáme máslo a jen trochu promícháme. Již nesmažíme. Rizotto dáme na talíř, hovězí svíčkovou pokrájíme na tenké nudličky a vložíme na rizoto a šťávu z masa s výpekem smícháme ještě jednou v pánvi a trochu jí nalijeme vedle rizota.

 

Na talíři můžeme ještě ozdobit rukolou

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist