Permezánové rizoto s plátky z hovězí svíčkové
Kategorie: Pokrmy
Autor: karel.abra
Suroviny
- Parmezánové rizoto:
- rýže Carnaroli 320 g
- Cibule 1 ks
- Máslo 120 g
- Bílé víno suché 200 ml
- Parmazán 5 lžíce
- Mořská sůl 1 špetka
- Zeleninový vývar 500 ml
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Hovězí svíčková:
- Hovězí svíčková 300 g
- Mořská sůl 1 špetka
- Pepř barevný 1 špetka
- Rostlinný olej 1 lžíce
- Máslo 1 lžíce
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Itálie
Počet porcí: 2
Postup:
Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme nadrobno pokrájenou malou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži Carnaroli a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou a nezesklovatí. Zalijeme ji bílým suchým vínem, které necháme odpařit a postupně přiléváme zeleninový vývar. Vývaru vždy jen tolik, aby byla potopená. Jakmile jej rýže vsákne, přidáme další. Dusíme takto cca 20 minut . Pak přidáme kousek másla, 5 lžic najemno nastrouhaného parmazánu, dle potřeby osolíme a opepříme a smícháme. Necháme chvíli odležet.
Mezitím na rozpálené pánvi s olejem zprudka z obou orestujeme hovězí svíčkovou, kterou jsme si osolili a opepřili. Maso dáme stranou odležet. Do výpeku na pánvi přidáme máslo a jen trochu promícháme. Již nesmažíme. Rizotto dáme na talíř, hovězí svíčkovou pokrájíme na tenké nudličky a vložíme na rizoto a šťávu z masa s výpekem smícháme ještě jednou v pánvi a trochu jí nalijeme vedle rizota.
Na talíři můžeme ještě ozdobit rukolou
Podobné recepty
- » Černé sépiové rizoto - Risotto al nero
(Hodnocení: 2.25 - hlasovalo 4x) - » Italské rizoto s pancettou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Rizoto s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Krémové rizoto s brokolicí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čínské rizoto bez masa
(Hodnocení: 4 - hlasovalo 1x) - » Sardinkové rizoto
(Hodnocení: 2.33 - hlasovalo 3x) - » Rizoto z vepřovky
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232244) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy