Pórkový závin se slaninkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pórkový závin se slaninkou

Suroviny

Porce: 15 + –
  • těsto listové 1 balení
  • dle potřeby mouka hladká 1 ks
  • pórek 2 ks
  • olej olivový 2 lžíce
  • bok vepřový paprikový 150 g
  • dle chuti sůl 1 ks
  • dle chuti pepř 1 ks
  • vejce 1 ks
  • na posypání semínka sezamová 1 ks

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 15

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát. Pórky omyjeme a bílé i zelené části nakrájíme na tenká kolečka.
Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájený pórek a podusíme ho asi 5–10 minut. Paprikový bok nakrájíme na kousky a přidáme k pórku. Dochutíme solí a pepřem.
Pórkovou směs necháme vychladnout, poté rozložíme na plát těsta a zarolujeme.
Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v troubě při 180  °C asi 45 minut.

Poznámka:

Kdo nemá rád paprikový bok nebo slaninu, může použít šunku nebo libové uzené maso.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist