Pašticada
Kategorie: Pokrmy
Autor: Monyszek

Suroviny
- Kvalitní zadní hovězí maso 750 g
- Slanina v celku 200 g
- Česnek (palice) 1 ks
- Hřebíček 4 ks
- Červený vinný ocet 80 ml
- Sůl dle chuti 3 špetka
- Pepř dle chuti 3 špetka
- Muškátový oříšek 1 špetka
- Olivový olej 1 lžíce
- Cibule 1 ks
- Celer 0.5 ks
- Červené víno 100 ml
- Krupicový cukr 1 lžička
- Zeleninový vývar na dolití dle potřeby 0.5 hrnek
- Osmahnutá strouhanka na zahuštění 0.5 hrnek
- Bramborové noky k podávání 400 g
Doba přípravy: 220 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Zařazení: Oběd
Země: Chorvatsko
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso omyjte, očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte vinným octem a dejte do druhého dne odležet do chladu.
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3-4 hodiny doměkka. Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky s bramborovými noky.
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3-4 hodiny doměkka. Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky s bramborovými noky.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308552) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237351) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232293) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131048) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113667)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy