Těstoviny s brokolicí a ančovičkami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Olivový olej 1 l
  • Česnek 5 stroužek
  • Citrón 1 ks
  • Gnocchi těstoviny 500 g
  • Ančovičky v oleji 2 plechovka
  • Velkou chilli papričku 1 ks
  • Parmezán na ozdobení 1 ks
  • Malé hlavy brokolice 2 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brokolici rozebereme na růžičky a škrabnou očistíme hrubou slupku na stoncích. Hlavní kmen také oloupeme a nakrájíme na kostky. Brokolici vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Brokolici vybíráme děrovanou naběračkou. Do vody vsypeme těstoviny (popřípadě dolijeme vodu). Po uvaříme těstovin scedíme.
Ve velké pánvi osmažíme česnek na olivovém oleji do zlata. Konzervy s ančovičkami slijeme a ančovičky nasekáme. Do pánve přidáme nadrobno nasekou chilli papričku a nasekané ančovičky. Smažíme asi 2 minuty. Do pánve přidáme brokolici a promícháme. Nazávěr přidáme šťávu z citrónu, pepř a popřípadě trochu soli. Smícháme brokolici s těstovinami a při podávání posypeme talíř parmezánem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist