Rizoto s hráškem a slaninou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Slanina 250 g
  • Střední cibule 1 ks
  • Rýže 2 šálek
  • Víno 1 šálek
  • Čerstvě mletý pepř 1 ks
  • Sůl 1 ks
  • Horký slepičí vývar 3 šálek
  • Nastrouhaný parmazán 1 šálek
  • Mražený hrášek 4 šálek

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V kastrolu se silným dnem nebo ve velké pánvi opečeme slaninu, dokud nebude křupavá. Slaninu vyjmeme a odložíme stranou. Vypečený tuk necháme v hrnci. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu olivového oleje a opečeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Když šalotka zhnedně, přidáme rýži a mícháme cca 3 minuty. Potom přilijeme víno a mícháme, dokud rýže absorbuje. Potom postupně přidáváme po jedné naběračce slepičí vývar (další naběračku přidáme až tehdy, když se do rýže vsákne ta předchozí) a stále mícháme cca 20 minut, dokud rýže nebude uvařená. Ochutnáme a v přípradě přidáme koření nebo sůl. Na závěr přidáme hrášek, slaninu a parmezán. Vše promícháme a hned sundáme ze sporáku. Podáváme ihned.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist