Bramborové koblížky od Vilemíny

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bramborové koblížky od Vilemíny

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Recept pochází z prvorepublikové Úsporné kuchařky od Anuše Kejřové, poměr surovin jsem si trochu upravila a postup zjednodušila.
Brambory je třeba uvařit den předem.
Pak si vyndáme z lednice kousek másla (asi dvě lžíce), droždí, vejce a mléko. Trochu mléka ohřejeme a rozmícháme v něm kostku droždí, můžeme přidat lžičku cukru, a necháme vzejít.
Zatím umícháme máslo s vejcem (v robotu nebo i tyčovým mixérem to půjde lépe), přidáme mouku a na ni nastrouháme oloupané uvařené brambory, trochu osolíme. Vzniklou drobenku zaděláme vzešlým kváskem, případně přidáme ještě trochu mléka. Těsto dobře propracujeme, aby nelepilo, mělo by být tužší. Necháme asi hodinu kynout. Mezitím si usekáme uzené maso nadrobno.
Vyklopíme vykynuté těsto na vál a vyválíme placku asi půl centimetru silnou, větším kolečkem nebo hrnkem namáčeným v mouce vykrájíme kolečka, půlku jich poklademe hromádkami uzeného, přiklopíme zbylými kolečky a dobře přitiskneme. Během kynutí obrátíme, trvá to ještě asi půl hodiny.
Koblížky smažíme nejlépe v sádle, v malém kastrůlku, protože musejí plavat, aby se nenasákly. Po rozpálení teplotu snížíme a koblížky dáváme vypouklou stranou dolů. Přiklopíme pokličkou, když jsou dozlatova, obrátíme. Zkusíme jeden koblížek, zda je dost propečený i uvnitř. Necháme na ubrousku odsáknout a ještě teplé podáváme se zeleninovým (třeba i zelným) salátem.

Poznámka:

podle chuti solíme
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist