Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte úplně vychladnout. Mezitím povařte uzené maso, zcela ponořené ve vodě, asi 20 minut. Vyndejte ho na vál, nechte zchladnout a nakrájejte nadrobné kostičky. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo prolisujte do misky.

2
K nastrouhaným bramborám nasypte mouku, krupičku a vyklepněte vejce. Osolte a nejprve varečkou aposléze rukama vypracujte měkké a nelepivé těsto.

3
Testo rozdělte na 4 části a napomoučeném válu ho postupne rozválejte na plát vysoký asi 0,5 až 1 cm. Rozdělte jej na čtverce o hraně asi 8 cm. Aby vám knedlíky čekáním na vroucí vodu nezřídly, naplňte velký hrnec nejméně 3 litry osolené vody a přiveďte ji k varu. Teprve pak pokračujte v přípravě knedlíků. Doprostřed každého čtverce položte hromádku uzeného masa.

4
Všechny čtyři cípy těsta spojte dohromady a knedlík vezměte do dlaně. Ruce si předem lehce poprašte hladkou moukou.

5
V rukou poválejte a vytvořte knedlík tak, aby se zakulatil a zacelily se všechny otvory. Hotové knedlíky skládejte na pomoučené prkénko. Hotové knedlíky opatrně přesuňte do vroucí vody a opět co nejrychleji přiveďte k varu. Vařečkou je odlepte ode dna a vařte 10 až 12 minut, podle velikosti knedlíků. Poté je slijte, každý propíchněte vidličkou a ihned podávejte.

6
Prima tip: Pokud nebudete knedlíky jíst hned, obalte je v rozpuštěném sádle nebo oleji, aby neoschly a neslepily se. Knedlíky na talíři přelijte nadrobno nakrájenou cibulkou, osmaženou na sádle dozlatova.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist